12 Mayıs 2014

İtidal hayaldir

Son 100 yılın İslam coğrafyasının tarihini birazcık gözönüne alan biri bu başı koparılmış bedeni lime lime doğranmış aslana nasıl kızar? Hatta o kadar eskiye de gitmeyin, son bir kaç yıl bile yetmez mi?

Bunca sahipsiz ve bu kadar yalnız; kelimenin tam anlamıyla mustaz'af (zayıf bırakılmış ve ezilmiş) ümmetin dağıtılmış birliği, yıkılmış hilafeti ne kadar da şahdamarı kesilmiş ama omuriliği koparılmadığından kolunu-bacağını gayri-ihtiyari hareket ettiren ve şuursuzca etrafına darbeler savuran bir kurbanı andırmaktadır.

Hilafetimizi imha ettiler, devletimizi yer ile yeksan ettiler, kültür ve medeniyetimizi yasaklayıp arada kuru kütüklerden yeşeren filizler gibi baş gösterenleri kopardılar, ortaya çıkanları ezdiler şimdi bizden 'kibarlık' bekliyorlar öyle mi?

Hayır, onlar da biliyor ki asıl biziz, onlar teferruat! Biliyorlar ki tarihi tevhidin nebileri ve onların tabiileri yazdı ve yine yazacak.. O yüzdendir ki bütün savaşları ve hırsları bize matuf. Bir yokediverseler rahatlayacaklar ama olmuyor, olamıyor!

Hayır emperyalistlerin yüzsüzlüğüne değil aramızdan çıkardığımız suçluluk psikozuna tutulmuş ezik söz sahiplerine kızıyorum. Can verirken bile bizden kibar olmamızı bekleyenler düşmanlarımız değil oysa! Kendilerine uzanan ya da er-geç uzanacak elleri koparmak için, kurşunları durdurmak için hamle yapanlara kızan bu aramızda dolaşan tuhaf arkadaşlarımıza...

Kardeşini kavgada gören önce kardeşini savunur korumaya alır sonra kim haklı-haksız onu araştırır, aksini yapanda bir tuhaflık vardır. Önce kardeşine küfretmeye başlayan ve adaleti kendi kardeşine bile çok gören bir zümre var ve onlar herkesten önce gırtlağımızı sıkıyor ve ayaklarımıza çelmeler takıyorlar. Bunların kardeşlik hukukundan ne anladığını merak etmiyor değilim.

Ceberrutların tüm güçleriyle üzerlerine saldırdığı insanlardan talan edilen topraklarını unutmaları, namuslarını sineye çekmeleri, kanlarını yutmaları ve hepsinden öte dinlerini yıkmaları mı isteniyor? Rahat koltuklarından herşeyi tarumar edilen kardeşlerini düşmanlarının diliyle eleştiren için -başka bir kelime kullanamadığımdan- en kibar kelime "ahmaklık"tır.

Yurtları işgal edilmiş, maddi ve manevi tüm değerleri ayaklar altına alınmış bir halktan 'itidal' beklemek hangi hayal dünyasının ürünüdür? Hayal dünyası da çok kibar oldu aslında... Hangi zilletin ve aşağılanmışlığın alametidir demeliydim belki de.

... izzet, Allahın ve Resulünün ve mü'minlerindir ve lakin Münafıklar bilmezler. (Munafikun 8)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hariçten gazel okumak; Suriye ve Filistin

  Hızlı zamanlarda yaşıyoruz. Günlük hatta saatlik değişimler, olaylar ve bilgiler su gibi hatta esen bir yel gibi akıp duruyor. Bu haber ve...